Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan válasszak Power-Bankot?

Ezen az oldalon megtalálod melyek a legfontosabb paraméterek, és azok hogyan befolyásolják a töltési időt, vagy éppen azt, hogy hányszor lehet vele feltölteni egy telefont.

Ha ezek után mégis bármi kérdésed felmerülne, keresd nyugodtan ügyfélszolgálatunkat, és szakértő csapatunk segít kiválasztani a neked leginkább megfelelő terméket.

A Kapacitás:

A power bankok egyik legfontosabb tulajdonsága, ami az akkumulátor töltéstároló képességét adja meg, mértékegysége milliAmperóra (mAh). Azonban ez a szám önmagában nem hordoz elegendő információt, és nem is hasonlítható össze közvetlenül más akkumulátorok kapacitásával.  Fontos, hogy ez a kapacitás mekkora feszültségen értendő. E kettő érték szorzata adja meg a tárolt energia mennyiségét, amelyet Wattórában adhatunk meg. Weboldalunkon szereplő kapacitás értékek a power bankoknál használatos 3,7 V-on értendők. 

Ha szeretnéd megtudni, hogy az adott termék hányszor tudja feltölteni telefonodat / tabletodat akkor a termékadatlapon kattints a "Kiszámoló" fülre, és írd be készüléked akkumulátor kapacitását. 

Figyelem:
Amennyiben más oldalon olyan akkumulátorokat látsz, melyek kapacitása 50 000 vagy 100 000 mAh-ra, kezdj gyanakodni, mert ezen akkuk mérete már akkora lenne mint egy laptop, tömege pedig megközelítené az 1-1,5 kg-ot is. Így ezek hamis termékek, amelyek amellett, hogy becsapnak téged még készülékedben is kárt tehetnek. 


Bemeneti feszültség:

Mértékegysége: Volt [V]

Azt határozza meg, hogy maximum mekkora feszültséggel tudjuk tölteni a külső akkumulátorunkat. Minél nagyobb ez az érték, annál gyorsabban feltölthető az adott akkumulátor. Azonban fontos, hogy a fali töltőnk is képes legyen ekkora feszültséggel tölteni, hogy ezt az előnyt ki is tudjuk használni.

Pl.: Van egy akkumulátorunk ami akár 9V-al is tölthető, akkor olyan fali adapter kell, ami tudja is 9V-al tölteni, hogy ezt az előnyt ki tudjuk használni.

Bemeneti áramerősség:

Mértékegysége: Amper [A]

Azt határozza meg, hogy maximum mekkora áramerősséggel tudjuk tölteni a külső akkumulátorunkat. Minél nagyobb ez az érték, annál gyorsabban feltölthető az adott akkumulátor. Azonban fontos, hogy a fali töltőnk is képes legyen ekkora árammal tölteni, hogy ezt az előnyt ki is tudjuk használni.

Pl.: Van egy akkumulátorunk ami akár 2 Amperral is tölthető, akkor olyan fali adaptert kell választani, aminek kimeneti árama legalább 2A. 

 
Tölthetek olyan adapterrel, aminek kimeneti árama nagyobb mint a legnagyobb bementi áramerősség? 
Mennyi idő alatt fog feltöltődni a külső akkumulátorom? 

Kimeneti feszültség:

Jellemezően 5V, azonban némelyik power bank már képes akár 12-18V leadására is, amelyet a telefonok gyorstöltő rendszere használ, így ezzel gyorsabb töltés érhető el. 

 
Árthatok a telefonomnak a magas kimeneti feszültséggel? 
 
Kimeneti áramerősség:

Szintén igaz, minél nagyobb árammal képes tölteni a power bank, az eszközünk annál gyorsabban fog feltöltődni. Azonban hiába tud power bankunk akár 3 A -el is tölteni, ha régebbi készülékünk csak 1A-t vesz ebből fel. Így amennyiben ismerjük telefonunk bemeneti áramerősségét, célszerű annál nagyobbat venni. De egy 2A-os kimeneti áramerősséggel már biztosan elégedettek leszünk.  

 
Árthatok a telefonomnak a magas kimeneti áramerőséggel? 

Kimenetek száma:
Egy dupla portos power bank előnye, hogy egyszerre akár két eszköz is tölthető vele. Amennyiben nincs megadva külön-külön a portok jellemzői, akkor automatikusan osztja el a power bank a rendelkezésre álló teljesítményt. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Power Bank

Keresés